Kuchyně restaurací se liší od domácích kuchyní a vyžadují mnohem větší údržbu a efektivitu. Kuchyň v restauraci je rušným místem. Má kouř, řinčení, špinavé nádobí a kuchaři vaří téměř nonstop. Kuchyně by měla být dobře vybavená a prostorná, aby každý zvládl tlak každodenního shonu. Zde je několik odborných nápadů na restaurační kuchyně, které byly převzaty z velmi úspěšných restaurací.
Zabezpečte nejlepší rozvržení
Kuchyň v restauraci vyžaduje uspořádání, které dokáže udržet provoz přípravy pokrmů vedle sebe několika kuchaři. Vyžaduje snadný pohyb po okolí, aby nedocházelo ke kolizím mezi pracovníky. Obvykle jsou restaurační kuchyně navrženy s dlouhými deskami, kde je několik kuchařů dohromady, aniž by do sebe naráželi.
Nechte otevřený prostor
V kuchyni v restaurací to zvykne být velmi hektické a kuchaři potřebují mít po ruce vše k přípravě pokrmů. Proto by v kuchyni restaurace neměly být uzavřené skříňky. Otevřené police se snadno čistí a věci jsou rychle dostupné pro pohodlí kuchaře.
Použijte vysoké nohy
Vaření může způsobit spoustu nepořádku, který může zapadnout do všech koutů kuchyně. Nové restaurace mnohokrát udělají tu chybu, že pořídí desky s malým prostorem pro nohy. Je obtížné vyčistit restauraci, když je spodní prostor obtížně přístupný. Zajistěte dostatečnou výšku pro nohy, které mohou úklidovým pracovníkům usnadnit zametání a vytírání.
Použijte více oceli
Nerezová ocel se používá ve většině restaurací, protože je odolná a poskytuje spoustu výhod. Může být použitá k sekání zeleniny bez poškození jejího povrchu nebo k přípravě těsta na pizzu. Vyžaduje údržbu a pravidelné čištění, aby byla dodržena hygiena, ale její prakticky nezničitelná vlastnost z ní činí nejpoužívanější materiál v restauračních kuchyních. Může to být trochu drahé, ale ocel může vydržet déle než dřevo a jiné materiály.
Použijte šikovný systém na odpadky
Většina restaurací dnes má na své desce díru, která je spojena s odpadkovým košem. Kuchaři mohou přímo otřít desku a dát veškerý odpad do koše, místo aby ho museli posbírat, otevřeli popelnici a vyhodili jej. Rovněž umožňuje snadné čištění prostoru pultu a jeho stylovost pro rychlé fungování.
Vybavte kuchyň
Pokud provozujete restauraci s více kuchyněmi, musíte mít svou kuchyň dobře vybavenou, aby byla všechna jídla dokonalá. Kuchaři by měli mít připraveny všechny druhy kuchyňského náčiní k použití. Těžký hliník a litina jsou oblíbenou volbou pro restaurace, protože se snadno čistí a jsou odolnější.
Před zahájením stavby si naplánujte rozvržení kuchyně v restauraci pomocí odborníka na kuchyni a svého šéfkuchaře. Dozvíte se spoustu nových věcí o restaurační kuchyni od odborníků, kteří vám mohou ušetřit peníze a nabídnout nejlepší zážitek.